"Nya" sovrummet...

Har sprungit mellan barnen och färgburken hela dagen och tillslut kunde jag iallafall färdigställa våran del utav rummet.
Dotterns del får jag ta imorgon då jag hade turen att få en ledig måndag efter helgen.
Lampor till sängborden ska inhandlas och så ska det piffas med lite grejer till innan det är helt klart men det är redan ganska mysigt tycker jag.
Det var ju tänkt att vi skulle tapetsera en fondvägg men vi kom aldrig iväg för att handla tapeten och sambon stack iväg och ägnade timmar åt att se på och spela fotboll så då kom jag på att jag hade lite överbliven grå färg sedan jag målade i klädkammaren.
Jag blandade i lite av den vita färgen och målade en ljusgrå fondvägg.
Så har jag ju varit ekonomisk igen.
Sänggaveln är ju ett gammalt diy-projekt som jag gjorde utav en sängram som skulle till tippen och en gardin som jag köpte på Netto för 129 kronor.
Sängborden fyndade jag ju för 40 kronor och färgen på väggarna kostade sammanlagt 250 kronor.
Ja jag köpte också ljushållarna second hand för en tia och det hade varit kul om jag kunde loppisfynda två likadana lampor till sängborden också men i värsta fall får jag hasa mig bort till Ikea eller Rusta imorgon.
Jag är iallafall nöjd med mig själv och mitt "nya" sovrum.




Bilden till höger är före och den till vänster är efter men det blev lite mörkt när jag skulle fota så här är ännu en efter:

Tjingeling

Nya planer och nya fynd...

Är inne på nästa rum som ska fixas iordning men ändrade mig lite på vägen.
Dottern är fortfarande så liten att hon inte har krav på att ha ett eget rum och varför ska då sambon och jag knöla in vårt sovrum i ena halvan av vardagsrummet? Nej vi flyttar in oss i hennes sovrum för hon sover ju ändå med oss fortfarande.
Därför har jag nu suttit och funderat på hur vi ska ha det därinne.
Det blir vitt och sedan en fondvägg som går att tapetsera eller måla över när hon vill ha rummet för sig själv.
Idag var jag på stadsmissionen och letade efter lampor och sängbord men det var så fullt av folk att det bara snurrade i huvudet. På väg ut så fick jag ändå syn på två små hyllor som jag tänkte kommer bli jättefina sängbord.
20 kronor styck kostade de.
Jag vet inte om jag ska måla om dem eller låta bli.
De är rätt söta som de är tycker jag.
Nu vill jag sätta igång att måla genast men sambon är iväg och köper färg så jag får vänta lite.
Roligt ska det bli iallafall:)
Tjingeling

Pms på riktigt

Igår när jag var på jobbet med den där jobbiga rygg och magvärken jag har en gång i månaden så lyckades jag läcka igenom mina byxor redan efter två timmars arbete.
Jag vill inte snacka äckligheter på bloggen men det var iallafall så att mina grå byxor blev röda istället och pinsamt nog fick jag byta till arbetsbyxor och såna där underbyxor man kan få på sjukhuset eftersom jag ansåg att man inte kan gå hem från jobbet en söndagförmiddag bara för att man är naturlig av sig...
Iallafall har jag haft ont så in i helsike och försökte ringa sjukvårdsupplysningen men la ner det när väntetiden var 25 minuter och tog lite värktabletter som inte fungerade istället.
Jag funderade på om jag skulle gå och köpa cyklo F tabletter eller inte men kom fram till inte när jag läste på fass.
Jag behöver gå till en doktor och kolla upp mig först.
Jag har i två år ungefär fått mer och mer problem under den röda perioden varje månad.
Mer smärtor,mer flöde och mer humör åt det sämre hållet.
Kort stubin och dåligt tålamod trots att jag annars är en lugn människa.
Men månad efter månad har jag blivit överbevisad och nu är det bara att inse att det är något som inte stämmer. Jag har PMS och så är det bara.
Hur pinsamt som helst när det just är det ordet jag brukar koppla ihop med -tant,-kärring (eller -gubbe om de har fel kön) när jag stött mig med bittra och sura människor. Karma liksom.

Organiserat i kylskåpet...

Den här veckan har jag jobbat 45 timmar och idag mår jag inte så bra,har ont i ryggen,magen och är lite hängig.
Orkade inte ta tag i något större här hemma så jag gjorde en kylskåpsmakeover:)


Det var fullt med grejer och kladdigt på hyllorna därinne i kylen så då fick jag en liten släng utav ordning och reda,slängde ut allting och skurade hyllorna och sedan fixade jag förvaring för burkar som bara klibbar i en svart plastlåda och ännu en till ketchup,dressingflaskor och sådant.
Grönsakerna fick en vit plastlåda och smör,ost och "frukost" grejerna fick stå på en bricka.
Det måste ju innebära lite mindre klet och kladd i framtiden.
Iallafall så ser det ju lite mer ordnat ut.
Någon gång om några år kanske hela hemmet är lite mer iordning om jag fortsätter organisera på det här viset.
Man kan ju alltid hoppas åtminstone...
Tjingeling

Tjuvar på dagis...

I förrgår morse när jag lämnade min son på dagis så var det väldigt kallt ute så jag tog på sonen hans nya kängor. Under dagen regnade det så när jag sedan skulle hämta sonen var de ute på gården och han hade gummistövlarna på sig istället. Inget konstigt med det tills jag upptäckte att hans nya kängor inte fanns på hans plats. Inte fanns de någon annanstans på dagis heller. Någon har alltså stulit hans nya skor. Först blev jag lite chockad. Sedan blev jag sur och nu är jag vansinnigt förbannad.
Har inte fanskapet som stulit skorna lämnat tillbaka dem idag så tänker jag gå och köpa en stor väska,ett par nya kängor och ett hänglås att låsa väskan med. Jag tänker också hänga upp en efterlysning och titta misstänksamt på varenda förälder jag möter på dagis.
För jag är så arg!
EFTERLYSNING! Har ditt barn ett par blå/svarta kängor med kardborrband och går på min sons dagis så hoppas jag att du aldrig tar på ditt barn dessa när det ska till dagis för då ligger du risigt till i mina ögon.
Tjingeling

Nästa projekt...

Jag har ännu inte bestämt mig för vilket nästa rum att göra iordning ska bli.
Det som är i störst behov är pojkarnas rum där tapeten lossnade från väggen vid fönstret, och vi akuttapetserade en covertapet som är mycket tjockare än tapeten i resten utav rummet.
Vi målade tapeten med färg vi hade över och det räckte inte till hela så halva rummet är ljusblått och halva är grått.
Det är svårt att bestämma sig för hur det ska se ut eftersom de är två som delar.
Jag tänkte mig en fondvägg men rummet är så avlångt att en kortsida inte skulle synas särskilt mycket.
Tapetserar man en utav långsidorna så kommer det kanske att se lustigt ut men det är dessvärre den bästa tanken jag har kommit på än så länge.
Jag tänkte mig att någon utav de här tapeterna skulle bli fondväggen:


Resten utav rummet ska bli vitt.
Jag tänkte även lägga golv och det får bli billigt clickgolv i eklaminat.
Längre än så har jag inte kommit ännu.
Eftersom jag hoppas kunna spendera lite mer tid på jobbet än vad jag gjort nu då barnen varit sjuka hela tiden så kommer jag inte ha massor med tid eller ork till detta projekt och därför kommer det bli ett långtidsprojekt där jag gör en sak i taget när jag har tid.


Jag har löst det!

Problemet med skrivbordet alltså. Han får ha skrivbordet i garderoben helt enkelt.
Det blir lite mörkt o jäkligt men det går ju att fixa.
Piffa till den tråkiga garderoben inuti går ju också att fixa ganska enkelt.
Stol har jag redan fixat men den ligger ihopfälld under sängen så behöver den inte ta plats när den inte används.
Den förra bilden jag la ut hamnade på snedden precis som många andra. Jag vet inte varför eller hur man ändrar det genom appen. Här är en ny på rummet och skrivbordslösningen:

tjingeling

Har börjat piffa lite...

Det blev ännu en gång inte som jag tänkt mig.
Sonens jäkla loftsäng (Tromsö ifall någon behöver varnas för att köpa den) går inte att skruva isär då skruvarna har delat sig inuti skruvhålen.
Jag ställde då in en bäddsoffa men den var alldeles för stor och klumpig så tillslut fick det bli en vanlig säng ändå.
Grejen med loftsäng var ju att skrivbord skulle få plats men nu är det som det är och jag får helt enkelt klura ut en annan lösning på det problemet.
Ett annat problem är vilken stil rummet ska vara i.
Så här har jag fått ihop det tills nu:

Lite tråkigt om jag ska vara ärlig.
Tyvärr har jag inte tid att pyssla med detta för tillfället då jag måste passa på att städa nu medan barnen sover middag men om någon har någon bra ide om vad jag ska göra här så dela gärna med er för min skalle orkar inte piffa just nu.
Tjingeling

Har inget bättre för mig...

...så fortsätter att röja och rensa här hemma.
Ett problemområde är städskåpet i hallen där man mer än ofta kastar in lite grejer som inte hör hemma någonstans och hade skåpet nu ett innehåll av allt möjligt utom just städsaker eftersom de inte fått plats.
Jag slängde i princip allting och ställde in bara sådant som ska vara där och nu ser det ju betydligt bättre ut även om man fortfarande inte har någon längtan efter att öppna det där skåpet.
Någon gång ska jag ta tag i att köpa bra förvaring och fixa iordning skåpet med lite nya färger som piggar upp men idag orkade jag bara så här långt.
Tjingeling

Feberbarn...

Är hemma idag för att yngsta sonen är blek och har feber. Det härjar magsjuka på båda dagisen där jag har mina barn och jag håller tummarna stenhårt att det inte är det han har fått.
Han var uppe i tio minuter imorse men sedan gick han och la sig igen.
Själv satt jag och funderade på om årets magsjuka är en sådan där hastig som dyker upp huxflux eftersom barn lämnats på dagis av sina föräldrar och sedan börjat kräkas.
Jag menar att det kan ju då inte funnits tecken på att barnen varit sjuka för då hade de väl inte blivit lämnade eller?
Sedan berömde jag mig själv och sa högt till var och en utav mina barn utom lille sjuklingen som ju sov: " Jag är nog världens bästa mamma, eller hur?" Sedan fotade jag deras reaktion på det och då såg det ut så här:

En bild säger mer än ord brukar det ju heta...
tjingeling

Fortsätter fixa...

Nästa rum att fixa är sovrummet som de två yngsta killarna ska få dela på.
Det är också det största sovrummet i hemmet.
Det ser för tillfället ut som kaos och halva rummet har ljusblå väggar medan andra halvan har grå väggar.
Än har jag inte kommit underfund med hur det ska bli men är inne på att ha en fondvägg med någon fräsch tapet iallafall.
Igår började jag med att rensa ur saker.
En hel säck med trasiga leksaker och trasiga filmer blev det.
Jag fick även plocka mängder med kulor och lego ifrån golvet och sortera.
Det kommer de inte få ha kvar därinne eftersom de har betydligt svårare att plocka upp efter sig än vad de har att hälla ut saker på golvet.

Jag har funderat på om jag ska spara det så att de kan leka med det när de lärt sig att sköta städningen eller om jag helt enkelt ska skänka det till någon annan stackare...

Nu är iallafall ett rum färdigställt.
Ingången var förut en dörr ifrån badrummet men det har jag aldrig riktigt tyckt om. Dels stjäl dörren mycket väggyta ifrån badrummet och dels är det besvärligt att någon går på toaletten och inte är medveten om att någon annan kan befinna sig i rummet utan att man tänker på det.
Dessutom är dörren nog den fulaste sortens dörr man kan hitta.
Så här ser den ut ifrån badrummet:



Jag tänkte sätta för den med en plywoodskiva och ställa en hylla för handdukar där.
För att kunna komma in i förrådet eller rättare sagt sonens nya rum så får man istället gå ut i hallen...

...och öppna den fasta garderoben så kommer man in i rummet.
De byggde nämligen inte en hel vägg när huset byggdes utan satte en garderob i ena änden istället.

Det är väl inte den snyggaste lösningen men det fungerar så det får vara så:)
Tjingeling

Ny ordning hemma!

Försökte mig på att göra en ny blogg då jag tröttnat på den här men det ville sig inte så då får jag väl fortsätta ha det som jag har det:/
Hur eller hur så har jag nu blivit nästan klar med förrådet/stora sonens nya rum.
Billigt och bra med färg och golv så gick kalaset på 274 kronor.
Det kallar jag snålbudget det men även små kronor gör skillnad...
Före och efterbild i ett:


Tjingeling

Rum makeover...

Mitt uppe i att färdigställa stora sonens rum som egentligen är ett förråd.
Så enkelt och billigt som möjligt fick det bli så jag började med att riva ut allt som fanns där inne som tusen grejer som bara tar plats och sedan de fasta hyllplanen som jag förmodligen får ersätta om vi flyttar härifrån.
Så här såg det ut:
blågrå väggar,slitet och en stor brun äcklig garderob som tillhör lägenheten och som är så ful att jag gömt den i förrådet och förvarat julsaker och annat i.
Just nu ser det ut så här:
Jag köpte 10 liter vit tak & väggfärg för 99 kronor och har målat taket 2 gånger och väggarna så många gånger att jag tappat räkningen men jag tror att jag är inne på fjärde omgången.
Det tar tid och kräver mer jobb att vara snål så billig färg täcker ju inte lika bra som en dyrare skulle ha gjort men det är ändå roligt att se vad man kan göra för så lite pengar som möjligt.
Jag älskar "litenbudgetrenoveringar" nämligen.
Dels vill jag inte lägga massa pengar på att rusta i en sliten gammal hyresrätt och dels har jag bättre saker att slösa pengar på inför höst och vinter då tre utav barnen fyller år och sedan är det jul om några månader.
Vi köpte även billigt laminatgolv på Ikea som jag började lägga igår men som jag nog inte kommer lägga färdigt på några dagar då min lilla sessa vaknade med feber imorse.
Så här ser det jag börjat lägga ut iallafall:

Jag struntar i att lägga fuktskydd och stegisolering. Golvet under är en plastmatta och det blir ju som en isolering i sig tycker jag.
Jag gillar egentligen inte ljusa laminatgolv men i den här lägenheten med murriga gulbruna golv som ser smutsiga ut även om du storstädat så känns det så skönt och fräscht med ett rent och ljust golv. Jag gillar det:)

RSS 2.0