Tänker efter...

Nu har magsjukan flugit förbi och jag har lugnat ned mig angående händelsen om fyllot som boxade min son i magen.
Eller lugn kan man ju inte bli när sådant får lov att hända men efter att gubben nu fått flera anmälningar på sig så hoppas jag verkligen att åklagare inte lägger ned saken och att polisen faktiskt sköter det de ska och hämtar ut övervakningsfilmen i från affären det hände i.
Känner jag rätt i magen så brukar folk kunna få bete sig hur som helst utan att få ta ansvar för sina handlingar och polisärenden läggs allt som oftast ned men detta måste de fan ta allvarligt då det faktiskt handlar om barn som blivit misshandlade och så borde de tänka på att det inte är bara en människa som skulle ha svårt att hålla händerna i styr om de fick syn på kräket ute på samhället så de borde plocka in honom även för hans egen skull.
Går förmodligen inte ge sådana sjuka människor vanliga straff heller så jag anser ju att han ska bli inlåst på slutet psyk och plågas igenom en avgiftning för det är väl det enda straff gubbjäkeln verkligen skulle se som ett straff.
Efter att jag hört mig för om gubben så är det så att han varit inblandad i flera misshandlar och även satt i system att reta upp folk tills de ger honom en smäll och sedan anmäler han dem för att få skadestånd.
Han är ett socfall och kan inte arbeta ens på socialens utplaceringställen så han sitter bara hemma och super hela dagarna medan arbetarfolket betalar hans uppehälle.
Han och hans fru har också haft ett par fighter och frun har tydligen stuckit ned honom med kniv vid ett tillfälle men frun är också hon en missbrukare i a-lags klassen.
Han bor i samma hyresrättsförening som jag så risken att vi stöter på varandra är ganska stor.
Hans grannar kan tydligen inte få bort honom heller trots att klagomålen haglat in då det är skrik och gap och slagsmål i lägenheten och trapphuset var och varannan dag och det har även skett flera incidenter med gubben och hans fru i tvättstugan varav en ledde till polisutryckning.
Jag tänker klaga hos hyresvärden även om han nu inte bor precis nära mig men en fyllegubbe som misshandlar barn ska inte bo bland barnfamiljer.
Han kan flytta till Gladan där resten av a-laget härjar runt så har polisen inte lika långt att åka vid utryckning om de ens behöver åka överhuvudtaget då de ändå redan tillbringar säkert hälften av dygnets 24 timmar i knarkarkvarterna där eftersom det sker misshandlar,knivslagsmål och till och med mordförsök i kvarteret inte alltför sällan.
Gladan är ett hus med lägenheter som socialen ger till människor som inte är välkomna i vanliga bostadsområden.
De som socialen ser som hopplösa fall som inte går att göra något åt.
Med andra ord kan man säga att alla "jobbiga" människor som folk inte vill beblanda sig med är inträngda i en och samma byggnad och då kan ni ju tänka er själva vad för incidenter som sker på ett ställe där missbrukare av alla slag härjar 24 timmar om dygnet.
Dessvärre vill ju polisen avveckla Gladan eftersom de har så mycket att göra där men för oss normala människor är Gladan bra eftersom packen som vi inte vill ha springandes ute på samhället håller sig där och får de inte vara där så kommer det ju hända fler incidenter mitt bland det vanliga folket och ska man vara ärlig så tycker nog de flesta att det är skönt att Gladan finns även om den ligger centralt och stjäl yta som skulle passa ypperligt för att råda bot på boendebrist för stackars studenter som i brist på annat får bo i tält medan a-laget slår sönder fina gamla byggnader som i en mäklarannons skulle klassas som "drömläge" då det är svårt att hitta centralt boende i denna stad.
Studenterna får ursäkta men jag offrar gärna studentboende för att slippa ha Gladanfolket springandes ute med knivar och glasflaskor.
Att stället ligger centralt är dessutom ett måste om de inte bygger ett nytt systembolag i anslutning till ett nytt härbärge för utan systembolag så skulle ännu fler sitta på bänkeninne i stan och skrika på folk som går förbi.
Tyvärr.
 

Saker man vill men inte får...

Idag var jag på en liten promenad för att få frisk luft eftersom jag åkt på maginfluensa.
Mötte en kvinna som frågade hur det var med min mellanson.
Helt oförstående frågar jag ut vad hon menar med det och så berättar hon att hon var i affären för någon dag sedan och sett min mellanson stå vid tuggummiautomaten med två kompisar när denna hålas äckligaste a-lagare står brevid och pantar burkar och helt plötsligt vänder sig om och slår till min son i magen.
Tänkte först att hon måste ha tagit fel eftersom min son inte sagt något om detta.
När jag kommer hem frågar jag min son om han varit i affären och om någon varit dum emot honom.
Eftersom han egentligen inte får lov att gå till affären själv utan min tillåtelse så skruvar han lite på sig och vägrar säga något.
Han kommer inte ihåg säger han.
Så då säger jag att en tjej sett att en gubbe har slagit honom i magen och om det är sant så måste han berätta det för mig och jag lovar att inte bli arg för att han gått till affären utan lov.
Tillslut berättar han motvilligt att det är sant som kvinnan sagt till mig.
Han hade sagt fula ord till gubben för att gubben hade skrikit "ungjävel" till hans kompis och då hade gubben boxat honom i magen så att han blev ledsen och sprang hem.
Det onda hade gått över innan han kom hem och han ville inte berätta för mig att han hade varit i affären utan tillåtelse och så var han rädd för gubben.
Vid detta laget kokar min hjärna över.
Min första tanke var att leta upp den äckliga fullegubben och slå sönder honom med en brödkavel men sedan tänker jag efter en stund och ringer polisen och anmäler gubben som jag fått namnet på eftersom kvinnan visste vem han var.
Jag vet hur dumt detta låter men jag funderade allvarligt på att först inte anmäla saken alls utan istället gå hem till gubben och slå honom medvetslös men insåg sedan att om jag gör det så kommer jag att bli straffad för det.
Det är ju sjukt.
Jag vet hur dumt det låter men tänk er själva att en vuxen människa har slagit ert barn och hur ilskan liksom kokar över och man får liksom en dimma för ögonen och adrenalinet flödar så öronen blir röda. Så arg är jag. Så arg att om jag skriver ut det jag tänkte här så skulle det ses som ett hot. Men jag vill inte hota gubben. Vill inte göra honom något alls egentligen men han själv borde vilja stoppa ned sig själv i en svart sopsäck och ramla över kanten på bron.
I efterhand har jag fått reda på att det inte bara var mitt barn han slog utan gubben hade också slagit kompisen och bankat hans huvud i väggen.
Min son mår bra och har inte ont någonstans MEN min son är sen i utvecklingen och överaktiv och har betydligt högre smärttröskel än något annat barn jag vet så har han börjat gråta så har gubben slagit honom hårt för min son har ramlat ned från träd,cyklat omkull i hög fart och en massa annat utan att få en tår i ögat ens.
 Det spelar iofs ingen roll för man slår inte barn och jag är så arg att jag hoppas att jag inte får syn på gubbjäveln för då vet jag inte vad jag gör med honom.
Mitt stackars barn ska inte kunna gå till affären och köpa tuggummi utan att ett jäkla fyllo ska gå på honom.
Det är inte okej hur samhället fungerar.
 
 

Lellebell bygger ett sovrum

Hu vad länge sedan jag gjorde en uppdatering nu.
Tror det beror på att jag vant mig vid att sambon haft semester och nu när den är slut så måste man hinna med lite mer eftersom man är ensam med fyra barn om dagarna.
Sysslolös är jag inte direkt.
Det betyder inte att jag inte hinner med saker utan bara att jag inte hinner med lika mycket.
Denna vecka har jag t.ex. påbörjat projekt "sovrum i vardagsrum".som jag planerat under ganska lång tid.
Eftersom vi har ett ganska så avlångt vardagsrum så var min plan att dela av vardörsagsrummet och knyckla in min och sambons säng där,fast utan att privatlivet störs.
Jag menar att om man har gäster hemma så vill man ju inte att de ska sitta i soffan och se våran obäddade säng.
Har gått igenom alla tänkbara lösningar på avdelare som finns och den senaste var att ställa garderober mitt i rummet som skymmare.
Som tur var så kom jag i måndags på en betydligt bättre och billigare idé och det var faktiskt en så bra idé att jag genast satte igång.
Inne i vårt förråd stod en gammal del utav en tv-bänk/hylla som jag inågra år använt som förvaringshylla för diverse skrot som inte får plats någonstans imitt hem.
Den andra delen utav hyllan har jag använt som ett gigantiskt badrumsskåp.
Nu kom jag på att delarna borde sättas ihop igen och skulle passa utmärkt som höga sängbord på varsin sida av sängen.
Så jag satte ihop dem,tvingade sambon att följa med till Bauhaus och inhandla spontskivor som jag sågade,spikade och skruvade ihop isådan fart att jag fått blåsor på mina fingrar.
Så här blev det.
Gammal trasig tv-hylla i 2 delar på varsin sida av sängen och så sponten som jag snickrat ihop på baksidan av dessa.
Det tog inte så lång tid som jag trodde att det skulle göra men jag erkänner att en utav skivorna fick sågas på längden och har man bara en vanlig handsåg så tar det sin lilla stund att såga igenom en hård mdf -skiva.
När jag var klar med detta så hittade jag den övergivna burken med vit väggfärg i kökssoffan och så blev sponten målad på baksidan eller kanske framsidan om man ser det ifrån andra sidan.
Det blev alltså en liten "vägg" mitt i vardagsrummet.
Ännu har jag inte klurat ut hur jag ska dela av precis emellan detta nya sovrum och soffdelen i vardagsrummet.
Vi har en ganska stor tavla från ikea med eiffeltornet på och den vill vi ju ha uppe men enda stället den får plats på är just emellan sovrummet och vardagsrummet så det måste ju bli en vägg där också.
Ställde tavlan på golvet så länge för att se hur det kommer se ut på ett ungefär...
Då blev det så här sett från vardagsrummet in till nya sovrummet.
Nu ska jag använda mina hjärnceller en stund och tänka ut hur i hundan jag ska dela av här och få upp tavlan.
Tjingeling
 

RSS 2.0