...

Näe,jag har inte lagt idén om husvagn åt sidan.
Som Malin säger så kanske jag borde satsa på att köpa ett hus istället...men det ska jag inte.
Hus är ingenting som min ekonomi uppmuntrar inom de närmaste åren, däremot större boende men vad husvagn har med det att göra vet jag inte för jag har inte tänkt säga upp min lägenhet och flytta till husvagn,haha
Jag tänker det mer som en hobby som jag kan pyssla och greja med som jag vill,vilket jag inte kan göra hemma utan att det blir vääääldigt stökigt,kletigt och färgigt i hela hemmet.
Jag kan inte släppa min hobby med att pyssla och fixa men med fyra barn blir det inte lika mycket tid över och det blir också väldigt stökigt.
Jag har inte stressat med större boende biten eftersom jag tycker att det funkar som vi har det  iallafall i två år till.
Många tycker det är helt otroligt att vi lyckats klämma in fyra barn och två vuxna i en trerummare men när folk kommer hem och ser hur jag löst det så tycker alla att det inte är några problem alls.
De stora barnen har "varsitt" rum eftersom jag delat av ett stort rum, de små barnen delar rum med mig och sambo men eftersom vardagsrummet är så stort så finns det möjlighet att dela av även där så att de små får ett eget rum om sambo och jag flyttar ut i vardagsrummet.
Inga problem inom de närmsta åren iallafall.
Värre för grannen under oss som har tre tonårsbarn och en sjuåring i en likadan lägenhet som oss men hon har också sina idéer och möblerar om stup i kvarten.
För närvarande har de matplatsen,tv-hörna och ett sovrum inhyst i vardagsrummet så det visar ju att vardagsrummet faktiskt är så pass stort att det inte är några svårigheter att dela av där även om jag tycker att jag är betydligt bättre på att organisera och dela av så att det ser vettigt ut än vad grannen är och jag skulle aldrig flytta in ett av barnen i den pyttelilla klädkammaren som hon har gjort men det funkar för dem så inte stör det mig.
Grejen är bara att det går om man vill=)
Tjingeling
 
 
 
 

En idé...

Jag har fått en ny idé i skallen som förmodligen inte är någon vidare bra idé,men hur jag än försöker så blir jag inte av med den.
Jag gillar ju att pyssla och sysselsätta mig med att göra om saker jämt och ständigt men eftersom vi bor i en hyresrätt så har jag dessvärre inte möjlighet att tillfredställa det där behovet fullt ut.
Jag har heller inte en massa pengar att slösa hur som helst.
Igår så skrev en av mina vänner på facebook att hon skulle sälja sin husvagn så jag kollade upp annonsen på blocket...mycket dumt av mig eftersom jag då inte kunde låta bli att få syn på ett annat gammalt skrälle till husvagn som var till salu.
Vet inte vad det är med mig men ibland när jag ser såna där gamla skruttiga grejer så blir jag helt lyrisk och hjärnan börjar banka där innanför pannbenet...
Ååååh en så söt liten skruttig husvagn, tänk om man skulle göra så och så och måla lite där,laga lite där och flytta lite på det och tapetsera lite där och ...
Ja och så kan jag helt enkelt inte sluta tänka på den där förblonkade husvagnen och sambon blir galen på mig och höjer rösten strängt efter att jag försökt förklara på minst 30 olika sätt varför vi absolut MÅSTE ha en husvagn.
Jag hör inte riktigt vad den negativa sambon svarar för jag har nog inte rensat öronen på länge men det lät som att han sa något som "dyrt","skatt","besiktning" och jag anar att han inte är så positiv som jag är iallafall.
Satte mig framför datorn och kollade bilder från husvagnsrenoveringar och näe det hjälpte inte mot suget, det bara satte igång ännu fler dumma idéer i skallen på mig.
Jag kan ju spara ihop till en skruttig husvagn själv i något år så kan ju inte sambon säga så mycket om jag skulle råka hitta en skruttig husvagn somjag råkar köpa när han inte är hemma.
Fast förmodligen skulle han bli väldigt arg den dagen jag skulle berätta det för honom även om han slapp betala kalaset.
Tjatade lite till och sambo mumlade något mer som jag inte riktigt kunde tyda men det lät som "dyrare än vad du tror" "gasol" "livsfarligt".
Ja jag vet.
Det är nog den dummaste idén jag någonsin fått i skallen.
Fast jag undrar ju förstås varför vi har dragkrok på bilen om den nu inte ska användas till något.
Hmmm...

Mellansonens nya rum...

Nu är det mesta jobbet med mellansonens rum färdigt och det är bara lite småfix kvar att inhandla.
Jag är sjukt nöjd över hur enkelt och billigt det faktiskt gick att göra iordning rummet.
Nästan allting har jag fyndat på loppis och second hand, fixat och målat helt själv.
byrån som jag fick helt gratis och målade vitmed svarta döskallar...
...det lilla nattduksbordet för 15 kronor och en lampa för 25 kronor...
...mattan som jag fyndade på fb-loppis för 40kronor...
skrivbordet jag köpte på stadsmissionen för 70 kronor och mellansonens "dikesfynd" som vi hängde på väggen
och så sänggaveln som jag piffade upp med dekorationer från Ikea.
 
Jag är så nöjd!

Senaste fyndet...

köpte jag på stadsmissionens second hand trots sambons protester om att jag bara handlar en massa skräp som inte får plats i hemmet.
Ett nattduksbord i furu för 15 kronor.
Det kan man ju bara inte låta bli att köpa.
Målade om det vitt och ställde in det brevid sängen i mellansonens rum och till min kära sambo...vet du hur mycket leksaker man kan trycka in i ett nattduksbord? näe.
 

regn och pyssel i barnens rum...

Semestertider innebär mycket strand,bad och strandmatsäckar vilket gör att jag inte hinner med allt jag borde.
Blogga t.ex.
Igår var det dock inget strandväder så då passade jag på att göra lite allt möjligt som jag struntat i ett tag.
Hann med både lite städande och fixande i stora barnens rum.
De två äldsta barnen delar ju rum så för att båda ska få lite privat spejs så har jag delat av rummet med en hylla som ser ut som expedithyllan från Ikea ,men den är smalare.
Mellansonens del är tänkt att ha färger i vitt,svart och grönt så jag började med att måla om en gammal byrå som jag fått av grannen under mig eftersom hon tänkte kasta den på tippen.
Den var grönbetsad från början men ganska sliten så jag slipade lite och sedan började jag måla och så blev den tillslut så här:
 
Jag är inte världsmästare på att måla döskallar men det gör ingenting för mellansonen gillar dem iallafall.
Efter detta så målade jag även hans sänggavel Odda från Ikea
Den var redan vit men inuti hyllan så var det en äcklig orange-röd färg som jag målade över med vitt och för att få in lite grönt som planerat så satte jag dit några väggdekorationer som jag köpte på Ikea för ett tag sedan.
Tycker det blev rätt häftigt med kaktusdekoren.
Idag vet jag inte riktigt vad det blir för väder men jag är inte direkt sysslolös oavsett väderlek.
Tjingeling

RSS 2.0