En investering

Jag skulle behöva en ko.
Jag skulle se det som en investering när mina barn dricker 4,5 liter mjölk om dagen.
När det är så här mycket snö så måste jag handla på affären som ligger närmast och då kostar 4,5 liter mjölk 39 kr .Men om  jag hade en ko som jag kunde mjölka så hade jag ju varit tvungen att ge den mat förstås.
Kon hade inte fått plats någon annanstans än på balkongen. Men vad härligt det skulle vara att vakna om morgonarna av ett -MUUUUU!
.

Cykelterroristen

Det snöar. Man måste hämta mellansonen på fritids. Med en liten sessa i barnvagnen och en liten lillkryp i pulkan. Man sliter och pressar bort snön för att komma fram och så ÄNTLIGEN är man innanför dörrarna,hämtar mellansonen,traskar vidare till affären och sedan bär det av hemåt.  Vägen som är skottad är smal och barnvagnen glider hela tiden mot de höga kanterna av snö som är uppe i 60 cm i höjd.
Det blåser kallt,det snöar och lilla kryp fryser om fingrarna fast att han har tjocka vantar på sig.
Lilla Sessan gnäller i vagnen och mellansonen springer fram och tillbaka för att hjälpa mig att plocka upp varorna som trillar ur vagnen hela tiden.
Jag försöker gå så snabbt jag kan så att vi alla ska komma hem och in i värmen så fort som möjligt.
Då.
Då hör jag ett litet "pling-pling" bakom mig och vänder mig om och ser en kille på cykel komma slirande emot oss.
Jag tittar på honom och ser att han saktar ned farten och så fortsätter jag att gå.
Då.
Då hör jag det där "pling-pling" igen.
Jag andas in djupt.
Det blixtrar framför mina ögon och jag tänker -ignorera människan.
"pling-pling"igen
Jag är helt tyst och fortsätter gå men i mitt huvud skriker jag:
FÖRIHELVETE!!! HÄR GÅR STACKARS JAG MED TRE SMÅ STACKARS BARN I ETT JÄKLA SNÖOVÄDER OCH SÅ KOMMER DU. DUUU DIN JÄKLA CYKELTERRORIST !! DU BARA KOMMER CYKLANDES I SNÖYRAN OCH FÖRVÄNTAR DIG ATT JAG SKA TA TRE BARN,EN BARNVAGN OCH EN PULKA OCH KASTA OSS UPP I DEN 60 CM HÖGA KANTEN BARA FÖR ATT DU SKA FRAM!!
I Helvete heller. Bara för att du missbrukar din jäkla plingklocka så ska jag lära dig ett och annat om ett och annat så nu tar vi små små babysteps de sista tio meterna innan vägen korsas med en annan.
Japp så gjorde jag.
Det kändes riktigt bra att irritera cykelterroristen och han blev faktiskt ganska irriterad och försökte verkligen få mig att skynda på genom att cykla upp brevid pulkan men han insåg snart att han knappast skulle kunna komma förbi barnvagnen för den lämnade max 15 cm  utrymme på bägge sidorna.
Även med babysteps kommer man fram tillslut så när vi kommer till korsningen och cykelterroristen kan komma förbi oss så slänger han sig iväg med sådan fart att han skulle kunnat vara en förklädd kvinna,öppen 9 cm på väg till förlossningen.
Ja bråttom hade han iallafall. Men det skiter jag i.
Tjingeling

tråklördag

Det var en riktigt tråkig lördag idag.
Bröllopsfotografen gick på tv och det är en så tråkig film att de som gjorde den borde betala folk för att se den.
Sambo är iväg på en väns frus 30-års fest.
Han hade egentligen julbord/fest med jobbet men han valde 30-års festen.
Egentligen var jag också bjuden på 30-års kalaset men jag pallade inte gå dit. Sist jag var på frugans födelsedagskalas så stack sambon iväg för att skjutsa folk hit och dit medan jag blev raggad på utav en Tanzanian om det nu kan heta så?
Jag uppskattade inte det så värst mycket, jag har lite svårt för framfusiga karlar som är för närgångna, speciellt när de tar i en när de ska säga något.
En lärare jag hade berättade för mig att det beror på att jag är svensk.
I Sverige har man en privat sfär som människor man inte känner får gå in i utan att det känns obehagligt, sa hon.
Det undrar jag om det är sant?
Sambon kom iofs tillbaka efter ett tag och gav Tanzanianen onda ögat och det språket förstod Tanzanianen bättre än mitt avvisande kroppsspråk och min sura uppsyn så då flyttade han äntligen till bordet brevid.
Inte det att jag inte gillar komplimanger för det gör jag men jag tror att jag har lite svårt för att vara avvisande utan att för den skull vara otrevlig.
Nepp idag får sambon bli raggad på utav berusade och desperata thaitanter ifred medan jag slappar på soffan.
Sambo fattar noll av att bli raggad på. Han skulle inte tro det var sant ens om de satte sig i knät på honom.
Det vet jag för jag har sett det själv
En midsommar satte sig nämligen vår granne i hans knä och jo han tyckte det var lite obehagligt men inte fattade han att hon egentligen ville ha en puss.
En annan gång kom en kines från hans jobb in i affären när vi var och handlade och hon slängde sig runt hans hals och hoppade upp på honom
Det tyckte inte jag var riktigt okej vilket jag sa till honom men han förstod inte det
Han sa bara att hon inte alls raggade på honom för hon var ju typ hans bästis på jobbet.
Tröga sambo.
Sedan sa han att jag var svartsjuk.
Mm.
Eller så var jag bara bitter för att jag hade en sambo som lät för mig okända och ouppfostrade tjejer klänga på hans kropp.
Vem vet?
Fast det är ju konstigt att en kille inte får prata med mig utan att sambon ger honom onda ögat men att jag ska tycka det är okej att en tjej slänger sig runt halsen på honom
Jag tycker iallafall inte själv att jag är svartsjuk.
Då hade jag väl inte släppt iväg honom själv på en 30-års fest där det är fullt med sugna thaitanter som letar karlar att bli ihop med för att få uppehållstillstånd heller.
Det hade för min del bara varit roligt om de försökte, för tänk hur besvikna de skulle bli när de fick reda på att min käre sambo inte kan hjälpa dem med det iallafall eftersom han inte är svensk medborgare.Hahaha. Nä nu får det räcka med svartsjuka och fördomar mot thaitanter för ikväll, jag måste sova.
Tjingeling
.
 
.

orättvist.

Lördagmorgon.
Igår var min yngsta son vaken till säkert halv ett på natten.
Han bara kunde inte somna utan gick upp ur sängen säkert 124 gånger.
Tillslut struntade vi i honom och gick och la oss själva iallafall.
Imorse väckte han mig vid halv sju,trots det.
Det borde vara olagligt.
Nu har han somnat om men då är de två stora uppe och tjafsar om vem som ska ha mest täcke då de ligger i soffan och tittar på barnprogrammen.
De kan aldrig gå och hämta varsitt täcke utan alltid ska de ha samma och bråka om det.
Jag kan bli lite sur på det här med rättvisa och barn.
Det är så viktigt med rättvisa, vare sig det gäller hur mycket läsk de har i glaset under fredagsmyset eller vem som orkar borsta tänderna längst.
Mellansonen förlorar tandborstningen jämt för han orkar bara borsta framtänderna och sedan måste jag ta hans tandborste och borsta resten.
Då skriker han och hoppar upp och ned så det slutar med att man får sätta sig på toalocket med en sjuåring i knät och hålla fast honom.
Allt är orättvist när man är barn.
Det är ju förstås orättvist när man är vuxen också.
Sambon får t.ex. sovmorgon varje helg medan jag får gå upp samma tid som jag alltid gör.
Det har jag protesterat emot men det hjälper inte för det går inte att väcka sambon en lördagmorgon ens om man skulle hälla en hink med vatten över honom.
Jag har gett upp och accepterat att livet är orättvist.Mina barn ger aldrig upp.
Nu har de bråkat om täcket i snart 20 minuter.
Jag har föreslagit att de hämtar varsitt täcke men då är det ju orättvist om en ska hämta täcke och den andre slipper...SUCK!
Jag vägrar hämta täcke.
Det är nämligen orättvist att jag ska göra det när jag får sitta utan täcke. Det är också orättvist att jag är den enda som städar toaletten här hemma trots att jag också är den enda som aldrig har kissat på toasitsen eller utanför.
Så håller det på i oändlighet.
Orättvisan.
SUCK
Tjingeling
 

Paljettklänning på arbetshäst

Jag har ännu inte kommmit på allt viktigt jag bestämde att jag skulle skriva om när jag inte hade någon dator.
Det kanske inte var så viktigt trots allt?
Däremot så har jag ett sug efter att köpa nya kläder till mig själv för att få känna mig lite fin till jul och nyår.
Förra veckan var jag inne i stan och gluttade i affärerna och hittade precis min stil lite här och där med paljetter på klänningar och glitter.
Bara för att stilen passade betyder inte det att kläderna gjorde det dessvärre.
Jag har för tillfället inte en kvinnlig och kurvig kropp utan mer liknande en arbetshäst.
En fin paljettklänning satt fint ända upp till brösten då den hade en underklänning som tryckte ihop valkarna och formade kroppen så att jag kunde ana en midja men sedan formade den ju även brösten till  ett ganska platt men stort paket.
Samma effekt som när man ligger ned naken och brösten liksom flyter ut åt sidorna såvida man inte fyllt dem med något.
Inte kul alls.
Min kropp duger inte åt samhället tydligen
Man får liksom inte vara kort och tjock även om man burit fyra barn i magen.Eller rättare sagt man får kanske det men då får man ha gardinliknande kläder med stora fula mönster och handla på avdelningen för tjockisar. Det stör inte mig,jag kan mycket väl handla där men tyvärr passar inte kläderna mig där heller.
Jag har nämligen inte lår med samma omkrets som en vals nyfödda bebis.
Jag har bröst,jag har mage, jag har breda höfter men jag har väldigt smala ben som inte riktigt passar ihop med resten utav kroppen.
Jag har inte gått ned ett enda kilo sedan lilla Sessan kom till världen.
Jag har ätit enligt LCHF, jag har motionerat men jag väger precis lika mycket som jag gjorde gravid i nionde månaden.
Jag har gett upp och accepterat att om jag ska gå ned i vikt så måste jag ta i riktigt ordentligt men det har jag inte tid med.
Jag har fått plats på ridskolan till våren och för de stackars pållarnas skull hade jag behövt gå ned iallafall en sisådär tio kilon för det är synd att stackars ridskolehästar som jobbar rätt hårt ska behöva bära mina mammakilon.
För deras skull ska jag göra ett nytt försök. Mindre mat och mer motion från och med idag.
Tjingeling
 

Dagens ungdom och dagens äldre...

Nu kom jag ju genast på en viktig sak jag skulle skrivit om ifall jag hade haft en fungerande dator vid tillfället, nämligen det här med kollektivtrafiken i staden jag bor i.
Busspriset har höjts och ska höjas ytterligare vilket innebär att även om du bara ska åka en kilometer så kommer det att kosta dig över 30 kronor och det är DYRT.
Eftersom min stora son idag ska tala med kommunpolitiker i skolan så har jag bett honom hälsa dem från mamma:
1)Det är inte vettigt med en så dyr kollektivtrafik i en stad som skryter om sitt stora miljöangagemang.
2)Dagisgrupper som är större än 15 barn talas det just nu om på nyheterna, ur tänkte ni då när ni byggde ett helt nytt dagis och satte ihop tre grupper till en stor grupp på 30 barn?
3)Vilket äldreboende vill du/ni bo på när ni bli gamla och kommer ni använda privat eller kommunal äldreomsorg?
Åter till kollektivtrafiken.
Det är alltså väldigt dyrt att åka buss.
Speciellt när du inte ens kan vara säker på att få en sittplats då bussarna ofta är överfulla men ännu värre...om du är äldre och har med dig en rullator på bussen så finns det alltid massa ungdomar som liksom inte lärt sig det här med respekt för äldre människor och inte ger plats för dem.
Reser sig någon för att den äldre ska få sitta så är det alltid en mamma med fyra ungar(jag) eller en höggravid stackars kvinna med foglossning.
Pojkar i sina bästa 18 unga år är nämligen oförmögna att resa på sig, har jag märkt.
Dagens ungdomar har helt enkelt inget vett i sig.
Fast man ska inte dra alla över samma kant, jag har bara åkt buss sisådär en fyra gånger den här månaden och de gångerna har iallafall ingen ungdom rest på sig för en äldre kvinna med rullator.
Senast som jag åkte buss med fyra barn, min vän J och hennes barn så trängde vi ihop båda våra barnvagnar  och lämnade ett utrymme för rullator på andra sidan bussen.
Då kommer det på en man på bussen som ganska ofta åker buss och är lite känd i denna stad då han lider utav alkoholproblem och ett väldigt temperament. Han åker ofta bussen och är väldigt otrevlig mot folk. Han kommenterar hur folk ser ut,skriker och svär väldigt mycket.
Han hinner knappt gå på bussen innan han börjar skrika om hur jävla illa det är att folk inte reser sig för äldre människor.
Han är äldre och har en rullator men man vet inte riktigt om han har rullatorn för att han alltid är berusad eller för att han faktiskt är gammal.
Jag och J står redan upp i bussen, det är bara våra barn som sitter ihoptryckta på två säten bakom oss.
När mannen kommer fram till oss så fortsätter han att skrika om dagens ungdom och ett gäng fula ord som inte är lämpliga för barn kommer också ur hans mun.
Han tittar på oss och våra barn och mumlar ett fult ord som betyder prostituerad och sedan säger han att vi för fan får flytta på oss när det kommer en rullator på bussen
J som har lite svårt att behärska sig i vissa situationer höjer rösten och säger till gubben:JAG HÅLLER MED DIG OM ATT DAGENS UNGDOM BORDE HA STRYK FÖR ATT DE INTE RESER SIG FÖR GAMLA OCH SJUKA MÄNNISKOR MED DÅLIGA BEN, MEN DU DIN ***** GUBBE, ÄR VÄRRE ÄN DEM. VI HADE FLYTTAT PÅ OSS FÖR VILKEN ÄLDRE SOMHELST MEN FÖR DIG SOM ÅKER BUSS PÅ FYLLAN,SKRIKER OCH GAPAR TÄNKER VI INTE GÖRA ETT JÄVLA SKIT FÖR DU KAN FANIMEJ TA DIN RULLATOR OCH GÅÅÅÅ TILL SYSTEMBOLAGET, FÖR ALLA I DENNA BUSSEN VET ATT DET ÄR DIT DU SKA ELLER HUR?!
Jag och resten utav bussen blir ganska tysta men det känns att alla håller med i det J säger.
Gubben blir ganska förvånad och säger förlåt och sedan tror han att han och J är bästa vänner resten utav vägen.
Slutsatsen blir ju att man aldrig ska sätta människor i fack och dra dem över samma kant. För gjorde man det så skulle dagens ungdom vara för jäklig,dagens äldre skulle också vara för jäkliga och allt hade varit för jäkligt helt enkelt, men det finns allt lite hopp.
När busspriset höjs kan man gå istället. Då får man motion och man slipper ouppfostrade ungdomar och alkoholiserade farbröder.
Det är bra.
Tjingeling

Uppdatering efter jagvetintehurlänge...

Jag har varit borta från bloggen (och utan dator så länge att jag hade en hel lista som jag behövde skriva om. Tyvärr föll listan bort ur mitt huvud.
En liten uppdatering om mitt liv av det jag minns har hänt under den datorlösa tiden:
Försäkringskassan gav mig femtusen för lite i föräldrarpenning i oktober vilket ledde till katastrof då jag handlat upp hela barnbidraget i Ullared veckan innan.
Med en extrem snålhet klarade vi ändå ut att ha mat och blöjor hemma men elräkningen fick skjutas upp, vilket i sin tur ledde till att den blev skickad till svea inkasso med hot om att elen skulle stängas av.
När elen riskerar att stängas av så måste socialen underrättas av elbolaget så tillslut hade jag så mycket papper överallt att jag kände att jag höll på att drunkna.
När jag äntligen fick mina pengar fick jag betala elräkningen och alla räntor och avgifter som Svea inkasso lagt på vilket innebar att elräkningen blivit nära två tusen surt förvärvade slantar dyrare på en månad.
Sedan blev jag också tvungen att ta en skärmdump på mitt bankkonto och skicka till svea inkasso som kvitto på att jag verkligen betalat eftersom jag fick mina pengar en ynka dag innan elen skulle stängas av.
Väldigt dramatiskt och dyrt för något som inte ens är mitt eget fel.
Det hela ledde till att jag fick kort stubin och blev riktigt arg och har suttit i samtalskö till olika myndigheter i säkerligen några timmar den månaden.
Detär väl konstigt att när myndigheter gör fel så behöver de minsann inte åtgärda det men när jag gör fel då kostar det tusenlappar.
Jo man kan få skadestånd för detta men då tar det tid.
Helst vill jag bara glömma allt och gå vidare men efter att jag varit så rädd och utsatt så har jag lovat mig själv att fixa till ett sparkonto för oväntade situationer samt hjälpa andra människor i nödsituationer de själva inte orsakat.
På ett sätt var detta en nyttig erfarenhet. Nu vet jag hur det känns att vara riktigt frustrerad,hjälplös och totalt oskyldig.
Jag har också börjat skolan för att läsa in två kurser som jag inte hade godkänt i när jag var yngre.
När jag gick i skolan kunde man få mycket väl godkänt.
Idag kan man få ett A istället.
Det kunde man på 1800-talet också och nu har någon politiker kommit underfund med att det var bättre förr så därför har vi gått från bokstavsbetyg till sifferbetyg till godkändbetyg och så tillbaka till 1800-talet igen.
Det har också hänt att min lilla prinsessa till dotter har fått sin första tand.
Sådant är viktigt att berätta för tydligen är det en stor grej för många när ens barn får sina första tänder.
Jag trodde ju att alla fick sin första tand någon gång och att det inte var någon större grej men så kom facebook och där står det alltid när något barn fått sin första tand så då får jag ju skärpa till mig och tycka att det är viktigt.
Det är ju iallafall gulligt att vara en liten,söt bebis med rosiga kinder och ha EN livsfarlig huggtand mitt i nederkäken.
För övrigt har jag alltså glömt allt viktigt jag skulle berätta men det kan ju hända att jag kommer på det under dagen.
Tjingeling

RSS 2.0