fynd!!!

En säng till Lilla Kryp för 80 kronor...Nu var det länge sedan jag skrev i bloggen men jag har iallafall ursäkten att jag inte haft tid.
Har all min lediga tid ägnat mig åt att fixa till min hall så nu har väggarna målats vita, hyllor och krokar har skruvats upp, en del möbler har bytts ut och igår kväll började jag ge mig på att måla om innerdörrarna med.
För en gångs skull har jag tagit i ordentligt och gjort saker riktigt utan att fuska eller skynda mig på och jag har dessutom insett att det lönar sig att vara petig för resultatet blir så mycket bättre.
När allt är klart ska jag visa före och efter bilder men det kommer att ta ett tag till.
Jag ska alltså först måla klart innerdörrarna och byta ut handtag på både dörrar och garderober, måla om och även byta handtag på en gammal byrå som jag fick utav min vän Malin när hon flyttade till USA.
Det är konstigt att av alla möbler jag samlar på mig så är faktiskt de som jag inte betalat något för, de som ligger mig varmast om hjärtat och just den där byrån är en utav dem.
Den är helt perfekt i storlek, den är lite äldre, den är stadig och i riktigt bra kvalitet med fina spårade fronter på lådorna och det enda felet är att den är lite skavd i färgen och att den har guldfärgade handtag men det ska jag fixa till och byta handtagen mot antingen svarta knoppar eller handtag från IKEA.
En annan sådan där möbel som jag älskar är ett gammalt skåp som jag fick utav min före detta jobbarkompis när hon skulle flytta till en annan stad.
Det är ett lågt, avlångt och vitmålat skåp som från början hade tre luckor och användes som tv- bänk men nu fattas luckan i mitten och där finns nu hyllor istället.
För tillfället är färgen helt avskavd på många ställen och det är riktigt slitet men det är något med formen och nättheten i skåpet som gör att jag bara älskar det trots att jag just nu inte har något användningsområde för det så det står egentligen bara i vardagsrummet och ser pluttigt och missanpassat ut.
När jag ändå håller på och tjatar om mina finaste fynd så måste jag ju berätta att jag hittade en ny säng till Lilla Kryp på nätloppisen igår.
Hade ju tänkt köpa en spjälsäng till bebisen som är på väg men eftersom lilla kryp faktiskt är lite stor nu så kom jag på att han likaväl kan få en riktig säng och vips så hittade jag en jättesöt liten juniorsäng på loppisen som tydligen legat ute ett tag men som ingen har köpt förmodligen för att det är en liten bit att åka och hämta den.
För min del åker jag gärna och köper den för priset 80 kr då jag har lite koll och vet att den finns att köpa ny för 2639 kronor.
Sparar man 2559 kronor i inköpspris så har man gjort ett riktigt fynd även om man får åka till urskogen i Emmaboda och hämta grejen helt klart.
Ja jag har ju inte hämtat den än förstås men jag har iallafall första tjing på den så förhoppningsvis kommer den hem till oss ikväll.
Lelles hem- makeover fortsätter...
TJINGELING

rörig hall...

Nu har jag tröttnat rejält på våran hall.
Hallen är ju det rum som ska vara välkomnande och se trevligt ut men hos oss ser det bara rörigt och stökigt ut med  kläder och skor huller om buller och ingen ordning på någonting.
Idag skulle jag egentligen till sjukgymnasten men hon var ju sjuk och ställde in mitt besök så då får jag väl ta tag i hallproblemet istället och planera ihop en lösning på stöket.
Dessvärre har jag inte en massa pengar att spendera så det får bli en liten makeover av man tager vad man haver saker.
Jag har tio liter vit väggfärg som jag har lust att kladda lite med men eftersom barnen är hemma och har lov så är tidpunkten för färgkladdande illa vald men planera hur jag vill ha det hindrar ju inte.
Jag tycker sådana där apdyra väggträd är riktigt fina och ett sådant skulle jag vilja ha i hallen men jag funderade på om man inte skulle ta och bygga ihop ett själv för det måste ju bli betydligt billigare.
Om man målar hallen vit så matchar det möblerna som jag redan har i svart och jag har fått för mig att svart och vitt skulle göra hallen lite mer dämpad och få den att inte se lika rörig ut.
Vad man ska göra åt klädstöket har jag fortfarande inte funnit någon lösning på men jag hoppas det kommer under dagen.
TJINGELING

Kommunicera mera...

Jag har hamnat i någon sorts svacka.
Den har hållt i sig ett bra tag och gör att jag inte riktigt pallar med allting.
Igår var det nyårsafton och då pallade jag inte med min sambo.
Han lyssnar inte på vad jag säger och jag lyssnar inte på vad han säger.
Jag har känt honom sedan år 2000 och vid det här laget borde man ju ha fått ihop en välfungerande kommunikation sins emellan men jag tvivlar på det ibland.
När det väl gäller så står vi brevid varandra och håller ihop men småsaker kan vi aldrig enas om.
Jag är en sådan som har tusen tankar och ideér som gör att det blir kaos i hjärnan och därför behöver jag hela tiden strukturera upp och planera saker och ting.
Sambo är en sådan som är helt impulsiv och verkligen tar dagarna som de kommer och ibland stör jag mig på det, speciellt när jag vill planera någonting ihop med honom.
Jag tycker inte alls det är konstigt att man vill planera men sambo säger alltid -det ordnar sig.
Sedan vill han inte prata mer om att planera.
Vi behöver nu en syskonvagn eftersom Lilla Kryp bara kommer vara 1,5 år när hans lilla syskon beräknas komma.
Det har jag tjatat på sambon om rätt så länge men inte lyssnar han inte så då satte jag mig ned och tittade om det fanns några syskonvagnar på blocket och så visade jag sambon en fin svart vagn med bra hjul.
-Men den där tänker inte jag köra runt med, det ser ju inte klokt ut med en liggdel och en sittdel säger sambon och så vill han inte titta mera.
Det är sådant som gör mig irriterad.
Att jag gör någonting men han blir liksom inte nöjd och istället för att själv leta efter något annat som han tycker är bättre så struntar han bara helt och hållet i det.
I mitt huvud är det som att han säger att han skiter i vilket och att det är mitt problem att lösa saken för annars kommer vi stå utan vagn helt och hållet.
Om jag nu på eget bevåg skulle ta och köpa en vagn utan honom så vet jag precis vad han skulle säga om saken för jag känner honom så väl att jag vet sådant.
Han skulle säga - ska vi inte vänta med att köpa vagn tills vi hittar någon som vi verkligen vill ha?
Skulle jag vänta på att han blir redo för att köpa en vagn så skulle bebisen i magen hinna att både födas och säkert bli ett par månader gammal innan sambo får tummen ur röven.
Därför lyssnar jag inte på honom och kör mitt eget race.
Att han sedan kommer gnälla om att jag aldrig lyssnar på vad han vill får man ta med en nypa salt.
TJINGELING

RSS 2.0