Fortsättning på sonens rum...

Jag har börjat lite sakta på att fixa rummet som ska bli med marint tema nu.

Jag har inte kunnat bestämma mig för om jag ska måla sängbordet vitt eller om jag ska betsa det mörkt men jag knåpade iallafall ihop en kompass på väggen med kontaktplast och så gjorde sonen själv en fyr utav ett pringlesrör:) Överkastet passar fint och så köpte jag ju ett akvarium på loppis för 250 spänn i förrgår.
Det är ett litet 57-liters som får plats på byrån perfekt.
Tänkte ha mörk botten,blå bakgrund och lättskötta växter här i då jag haft några akvarium tidigare i mina dagar så har jag lyckats lite olika med dem. Det första akvariet jag hade var ett med välvd framruta och var ett lyckat sällskapsakvarium där jag lyckades riktigt bra med att få det fint och både växter och fiskar trivdes. Ett annat akvarium jag hade var ett guppyhotell som jag hade guramis i. Tyvärr så var den inbyggda pumpen/filtret lite för stark för att fiskarna skulle trivas då de ju simmar upp till ytan för att hämta syre. Jag har även haft några ciklider i ett akvarium och de gillar jag skarpt men de flesta ciklider blir ju lite större i storlek och behöver stora akvarium vilket inte får plats i sonens rum så med tanke på hur litet akvariumet är så ska det få bli ett med lite olika växter och några få mindre fiskar. Sonen vill ha gula fiskar och jag tänkte då på några guldplatys men än är inget bestämt och akvariumet ska bli iordning först då pumpen verkar lite skev och doppvärmare fick jag ingen så det måste jag köpa tillsammans med växterna. Någon gång blir det nog fint iallafall.
tjingeling

Det gröna på balkongen...

Alla plantor jag köpt färdiga och planterat har vissnat,blivit gula eller fula.Spireabusken jag köpte är numera bladlös och jag skyller på att plantor man köper måste vara av dålig kvalite eller något för fröerna jag plockade från förra årets blomman för dagen blommor ser nu ut så här:
Den växer ca 15 cm per dygn och har redan nått toppen utav växtstöden så nu får jag försöka leda den nedåt och låta den växa uppåt en gång till.


Jag har också planterat kärnor ifrån tre olika meloner. Sambon älskar meloner och äter ofta det så jag har sparat kärnor och torkat dem ett tag. I den här lådan är det cantaloupe,honungs och vattenmelon plantor.
Den enda färdiga köpeväxt som inte har dött var tre pelargoner som jag köpte för 19 kr styck när de blommade. Väl hemma vissnade blommor och blad och blev gula på en vecka men jag slet bort allt visset och planterade de ynkliga plantorna som blev kvar ändå och det gick ju bra tillslut...

Sedan har jag planterat lite persilja,dill och gräslök i konservburkar i en hylla på väggen och de växer lite ynkligt men de är inte döda iallafall...

Det är däremot den här plantan som jag hittade på cykelvägen utanför ett hyreshus. Någon hade kört in i rabatten och mosat ned den så jag tog med den hem då den hade delar av roten kvar men det lyckades inte som jag hoppats.
Tjingeling



När det inte syns att man städat...

Eftersom sambon jobbar och jag är mammaledig så är det jag som ska sköta hushållet. Alltså tvätt,disk och städning. Det är okej för min del men det är ju ingen dans på rosor att röja här hemma. Ingen plockar iordning efter sig och ingen bryr sig förutom jag. Idag när jag hade dammsugat hela lägenheten så kom sambon hem med ett paket smuliga kex som han tänkte ge barnen i soffan i vardagsrummet. Jag sa då att jag faktiskt precis har dammsugat och så började vi tjafsa för sambon tycker att jag var sur och otrevlig. Det är ingen ide att förklara något för honom,han fattar inte ändå så därför gjorde jag så här:

Jag har plockat upp allt från golvet för att dammsuga och moppa och vem ställer sina skor på mattan istället för i skohyllan?
Och vem missar att det finns ett nyckelskåp i hallen och lägger nycklarna på bänken i köket istället?

Vem lägger sina kläder i en hög på golvet innan läggdags och låter dem ligga där tills någon annan plockar upp dem och lägger dem i tvättkorgen? Ja inte är det jag iallafall... Det är inte så jobbigt att plocka upp dessa saker eller matlådan i påsen som bara slängs på bänken eller tandborsten o tandkrämen som oftast ligger i handfatet...men om man ensam ska städa efter en hel familj och plocka upp deras grejer varje dag så tar det massor med tid som man kunde gjort något bättre med. Speciellt när sambohelv***t säger "va? Jag ser inte att du har dammsugat" och ger barnen kex i soffan... Tjingeling

Sonens rum ska bli marint...

Stora sonens rum har blivit ganska iordning och mysigt nu så hans lillebror i andra halvan tycker att vi är taskiga som inte fixar hans rum också och därför har vi spånat lite och bestämt att han också ska få ett mysigt rum.

Vi bestämde att det ska bli ett marint tema och det finns ju massor med inspiration till det på nätet eftersom den går ihop med new englandstilen som varit poppis i några år nu. Min ide är att fixa en vit sänggavel till hans nya säng och kanske ha någon sorts sänghimmel över lite likt ett segel. Igår fyndade jag en pläd på rea som ska bli hans överkast.
50 spänn var billigt och bra:) Idag fyndade jag även ett begagnat sängbord för 15 spänn på missionen som jag tänkte piffa till lite och måla vitt.

Jag skulle vilja ha en bordslampa iform utav ett fyrtorn men de jag hittat är lite för dyra för att jag skulle vilja ställa dem i sonens rum. Jag kan inte precis påstå att han är rädd om saker men det gav mig en ide om att helt enkelt göra en sådan själv,hur svårt kan det vara liksom? Vi får se vad det blir av det när det är klart. Tjingeling

Sur midsommar?

I två dagar har jag varit på ett lättretligt humör och känt att omgivningen triggat mig till att få ett riktigt utbrott. Dumma grannar som spikar i väggen om nätterna, tiden som inte räcker till och så sambon som igår kläckte ur sig att han är bjuden på middag hemma hos sin kollega idag på midsommarafton...
Nej. Jag ska inte få ett argt utbrott bestämde jag mig för och sov gott ändå hela natten. Imorse när jag vaknade inspekterade jag min nya fina vita midsommarklänning och upptäckte att jag fått lingonveckan. Vad passande. Känner att adrenalinet ligger och sjuder och är på väg att börja koka men jag vill inte bli arg så jag tänker ignorera alla och med alla så menar jag idiotgrannarna,idiotsambon,idiotlingonveckan och alla andra som gör mig sur och vresig. Min klänning är ändå superfin och det är det jag ska tänka på idag så att jag blir på bra humör igen:) Nu är det dags att städa och baka midsommartårtan sedan ska jag ta en promenad med barnen ner till havet och fika för det är bästa medicinen mot sur och vresighet.

tjingeling

Sliten?

Nu har jag haft ett uppehåll igen. Medan jag varit osynlig på nätet och varken bloggat eller fejsbookat har jag spenderat tid med familjen...eller ja jag har iallafall spenderat tid på att städa efter familjen och passat upp på sambon som varit sjukskriven. Tack gode att han började jobba igår igen höll jag på att säga men det sa jag inte. Fast jag fick ett sms av honom igår om att han saknade oss något otroligt. Det förstår jag för han har bott lite som på hotell senaste tiden och inte behövt lyfta så mycket som ett finger. Det är nog därför jag såg ut så här imorse...
Ja jag vet hur illa det är men försök själv vakna fräsch som en nyponros när du precis fyllt 31 år,har fyra barn,ett hem som stökas ned snabbare än ljusets hastighet och en blek liten sambo som nästan svimmar om han reser bakvagnen ur soffan. Nä jag gnäller inte,jag bara accepterar läget och tänker i tysthet att ja jag saknar sambon också...fast det är skönt att han är på bättringsvägen måste jag säga. Jag undrar hur mammor i allmänhet hinner med att noppa ögonbrynen. Jag som applåderade mig själv när jag hann både duscha och raka benen på fyra minuter i förrgår... men nu är tiden inne att jag tar tag i mig själv alltså för så här kan jag inte se ut alltså. Tjingeling

fortsättning...

Skulle trycka på lägg till bild men råkade trycka på publicera istället så här kommer fortsättningen...

Måste man sitta still en lång tågresa så får man hitta på lite lugna småbus istället som t.ex dra tröjan över huvudet.


Det var häftigt att "åka på vattnet" över till Danmark. Alla barn satt klistrade mot rutorna.


Väl framme på Tivoli och A var helt lycklig över allt det fanns att titta på:)



Ännu lyckligare blev alla barn när de fick åka karuseller. I och E som är större fick åka lite farligare attraktioner tillsammans medan jag och A åkte barnkaruseller. Sessan fick sitta i vagnen och titta på allt ifrån marken vilket hon var helnöjd med och pappsen fick också sitta med henne och titta på och fota lite.


Efter många karuseller gick vi till akvariumet. Här poserar I och hans bästa vän framför det stora karet...

...och här har vi pappsen och sessan som tittar på alla fiskar...

...det fanns två revhajar men det gick inte att fota dem för de simmade väldigt snabbt så det blev ju lite suddigt...





Vi hittade Nemo och hans anemon. Väldigt fina fiskar som gjorde mig sugen på att skaffa akvarium igen. Fast inte ett saltvattens akvarium kanske.

Sedan blev det glass för alla barnen...

Lilla A :)

och lilla sessan:)


A hittade söta små kompisar...

...och pappsen kände sig pigg nog att åka med A och I på en liten karusell. Eller en liten hiss var det ju.

När dagen på Tivoli var slut var vi hungriga och gick till mac donalds på tågcentralen.


Då var även A helt slut...somnade mitt i maten sötnosen:)


Sedan satte vi oss på tåget hem och då var även jag helt slut. Kunde inte ens titta rakt in i kameran för ögonen gick i kors liksom;)

En mycket lyckad tripp till grannlandet blev det iallafall. Tjingeling


Jun. 07, 2013

Familjen firade Sveriges nationaldag på Tivoli i Köpenhamn. Vi är ju lite familjen annorlunda så det passade ju bra att åka till Danmark för att fira Sverige liksom. Eftersom sambon är väldigt sjuk och svag var jag lite orolig att det skulle bli för mycket för honom med resan och kände att jag kanske tog mig vatten över huvudet när jag ensam skulle fixa alla fyra barnen på tåg och tivoli men jag måste stolt säga att mina barn är helt underbara och var snälla och lyssnade på mig hela resan så pappsen kunde bara ta det lugnt utan att rycka in och hjälpa mig med skrikande barn eller något annat han inte borde göra för tillfället.

Han behövde bara sitta och ta det lugnt,samt ställa upp på att fotas med barnen trots att han just nu inte riktigt hade lust då han ser ganska illa ut av omständigheterna.

E som brukar vara full utav hyss satt faktiskt på sin plats hela resan han också förutom ett toabesök i halvtimmen:)



Sessan satt mindre still utan klättrade på stolarna då och då men det får man när man är liten och nyfiken på världen. Tåg går fort så man måste ju se hur fort;)

Hejdå kompis!

Jag har gått runt länge med min gamla mobil. Den har varit med om mycket. Åkt in i tvättmaskinen men blivit räddad i sista sekund, badat i en vattenpöl,blivit hamrad på utav minsta sonen och tuggad på utav min lilla sessa. Turfkompisen nummer ett i ur och skur. Senaste tiden har jag inte kunnat se så mycket då skärmen blivit alltför repig och så har den stängt av sig ofta när jag pratar med någon och batteriet klarar inte många timmar i taget längre. Igår fick jag helt enkelt gå och inhandla en ny turfkompis. Det blev en samsung galaxy gio för en femhundring på Maxi. Kunde ju inte låta bli den då när det var så billigt. Har letat efter en telefon jag kan turfa med länge men haft krav på att den måste vara billig och tåla lite misshandel. Det gör förmodligen inte den nya lika bra för den är riktigt plastig men får väl köpa ett skydd. Går iallafall avsevärt bättre att skriva och fota med än den gamla så det var ju ett billigt fynd:) Så hejdå kompis tjingeling


Jag agerar sjuksyster...

Jag har inte skrivit på bloggen om det men sambon fick för några dagar sedan åka ambulans till sjukhuset då han fått anemi på grund utav ett blödande magsår och har legat inne ett par dagar. Igår fick han komma hem för att han tjatat på personalen och de hade platsbrist men de sa att han egentligen borde ligga kvar där så han är inte riktigt kry ännu. Lite mediciner måste han knapra och så behöver han järn för blodbristens skull. Vi ska ta tag i maten när han kryat på sig då magsårsmänniskor inte ska äta viss mat. Kaffe är t.ex. inte alls bra men nu får han ett halvt glas bara för att känna sig lite piggare. Idag har jag knåpat ihop en frukostbricka åt honom med omsorg och tanke på vad som är bra när man har anemi. Här ser ni: c-vitamin,vitamin b12,probiotika och folsyra utan att ni egentligen ser det;) Lite d-vitamin på köpet om man äter frulle i solljuset på balkongen. Jag är smart i smyg alltså;) tjingeling


När man sov som bäst...

Klockan 03.43 gick alarmet igång. Konstigt för jag var helt säker på att jag ställde klockan på 06.30 tänker jag i min yrvakenhet innan jag fattar att jag inte vaknat av alarmet utan min skrikande lilla trollunge. Hon står i sin spjälsäng och tar i för full hals. En flaska välling gör så att hon blir tyst en stund men sen börjar hon gola som en tupp. Jag ger henne några kex och hon sitter och sjunger "dabadabadaba" medan hon tuggar. Sedan ställer hon sig upp och ropar "mamma" men den här trötta mamman spelar döv. Tills hon får en välriktad vällingflaska rakt över ögat. Hur kan något som ser så sött och oskyldigt ut vara så ont? tjingeling

(bilden tog jag igår men syns väl ändå hur oskyldig hon ser ut?

Allergi...

Har senaste tiden märkt av att jag lider utav allergi. Det är skitjobbigt för det gör så att jag blir helt varm i kroppen. Blodet börjar liksom puttra i ådrorna och det enda som känns som att det skulle kunna råda bot på det är att ge någon en välförtjänt smocka på näsan. Nä det finns ingen medicin som hjälper mot pessimistiska gnälliga buttermuttor. Därför försöker jag så gott det går hålla mig undan men de är lika envisa som de är sura och gnälliga så det är svårt ibland. Jag gillar bittra gnällfior lika mycket som jag gillar soleksem/trampa i hundbajs/stoppa ned huvudet i sophusets mest välfyllda tunna ungefär. Jag tål dem inte. De kan aldrig tala klarspråk utan istället gnäller de...fy det regnar/usch vad tråkigt/hu så jobbigt och när de inte gnäller så vill de gärna tala om hur duktiga de är eller hur dåliga andra är. En buttermuttas mest positiva fb-status ser ut så här " Nu har jag /städat/diskat/duschat/torkat golven/lagat mat så nu har jag varit riktigt duktig"...inte så kul läsning för omgivningen men det fattar inte buttermuttor för hela deras värld kretsar bara runt dem själva. Att alla faktiskt städar och lagar mat,det tror inte buttermuttor på men om de skulle se det med egna ögon så spelar det ingen roll för det är bara speciellt när just de gör detta. Nu är oftast buttermuttor inte så positiva så de där fb statusarna ser man högst en dag i veckan. Däremot kan man se minst tio fb-statusar från en och samma buttermutta om dagen med sura smileys i. "Nu regnar det igen:(" "F-n vad det ska blåsa jämt:(" och "Kokhett så nu måste jag duscha:(" Jo för det är ju så att har man inte hittat något negativt att gnälla om så kan man alltid ha vädret i bakfickan. I grund och botten älskar buttermuttor att ha det jobbigt. För de älskar att gnälla och sprida pessimism runtomkring sig. De vill att man ska klappa dem på huvudet och säga "stackars dig" eller "vad duktig och bra du är" men om ingen säger något så är det fel på omgivningen. Grannarna är sura,fula,lata,dumma,jobbiga. Kollegorna är tråkiga eller tröga. Familjen hjälper aldrig till och bryr sig inte. Det är helt enkelt fel på alla utom just buttermuttan själv. Buttermuttan har aldrig fel,dess åsikt är lag,den gör allt bättre än alla andra och det är synd om den för att allt och alla är så jobbigt/jobbiga. Buttermuttor kan inte ta kritik och inte heller personer som har andra åsikter eller inte kammar buttermuttan medhårs. De raderas raskt bort från fb:s vänlista och IRL umgängeskrets. Därför är buttermuttor ensamma människor och de har ingen aning om varför eftersom de ju är perfekta och därför måste det bero på att alla andra är avundsjuka...tjingeling

RSS 2.0